<
НОВИНИ ДНЯ: "Підтримуємо зв'язок з усіма сторонами війни": в ОАЕ хочуть бачити РФ на наступних самітах  Байден та Трамп домовились про дебати зі специфічними правилами  В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудетьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2024 248

Середній вік українських військових - 43-45 років, є проблема з мобілізацією молоді, - Bloomberg

Середній вік українських військовослужбовців перевищує 40 років, водночас мобілізувати молодь стало важче з кількох причин.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на військових Збройних сил України та волонтерів.

"Більшості людей, з якими я спілкуюся, - близько 40-45 років. Молодші, особливо молодше 30 років, зустрічаються відносно рідко", – сказав журналістам військовий експерт Павло Нарожний.

Неназваний військовий топчиновник підтвердив цифри. За його словами, середній вік бійців ЗСУ – приблизно 43-45 років.

За словами українських захисників, які б'ються з ворогом на передовій, останній пакет військової допомоги від США полегшив ситуацію, але проблемою є те, що не вистачає людей.

Bloomberg також зазначає, в Україні існує проблема з рекрутингом до ЗСУ.

Крім того, багато молодих людей, переміщених унаслідок бойових дій, неможливо знайти. За офіційною статистикою, яку наводить видання, лише половина з 4,5 млн переміщених осіб перереєструвалися за новою адресою.

Іншим фактором є те, що матері, які покинули Україну з синами-підлітками, не відправляють їх назад, коли вони досягають віку, що дозволяє бути добровольцем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Середній вік українських військових - 43-45 років, є проблема з мобілізацією молоді, - Bloomberg 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2024 248
Еще материалы раздела «Суспільство»