<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть дощі і грози: прогноз погоди на 15 червня  Кому не потрібно проходити ВЛК: постанова Кабміну визначила дві категорії  "Хай краще завод буде законсервований": голова Житомирського ТЦК оскандалився заявою щодо мобілізації  Погоду вихідними визначатиме циклон: прогноз на 15 та 16 червня  Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо  Перед Самітом миру Китай просуває у світі власний план щодо війни в Україні – Reuters  "Став плюс". У ГУР розпочали масштабну кампанію з рекруту цивільнихвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.02.2024 491

Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку

Шакшука – страва з яєць, популярна в Ізраїлі на сніданок, але однаково смачна на обід або вечерю. Цей різновид готується зі шпинатом і халапеньйо.

098fd8bb20fefa2da60dbb2a46c3c2df_19.02.24

Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку. Пише ТСН. 

Інгредієнти

олія оливкова - 2 ст. л.

цибулина подрібнена - 1 шт.

часник - 2 зубки

халапеньйо (без насіння) подрібнений - 1 шт.

шпинат - 500 г

кумін - 1 ч. л.

Коріандр - неповна ч. л.

Яйця - 8 шт.

Хариса - 2 ст. л.

бульйон овочевий - 0,5 скл.

сіль і перець чорний свіжомелений

петрушка свіжа нарізана

кінза свіжа нарізана

перець червоний пластівцями

1. Розігрійте духовку до 180 градусів.

2. У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю та обсмажуйте до м'якості 4-5 хвилин. Потім додайте часник і халапеньйо, обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.

3. Додайте шпинат і готуйте, якщо використовуєте свіжий, 4-5 хвилин, поки він повністю не зів'яне, або якщо він розморожений – 1-2 хвилини, поки не прогріється.

4. Приправте куміном, коріандром, сіллю, перцем і харисою. Готуйте близько 1 хвилини, доки не з'явиться аромат.

5. Перекладіть суміш до чаші кухонного комбайна або блендера та подрібніть до стану пюре. Додайте бульйон і пюре для густоти й однорідності.

6. Протріть сковороду та змастіть антипригарним кулінарним спреєм. Вилийте назад суміш шпинату і дерев'яною ложкою зробіть вісім заглиблень.

7. Обережно розбийте до них яйця. Переставте сковороду до духовки та готуйте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще трохи хитатимуться, 20-25 хвилин.

8. Посипте шакшуку петрушкою, кінзою та пластівцями червоного перцю до смаку. Подавайте негайно.

Оценка материала:

5.00 / 4
Зелена шакшука: рецепт корисного сніданку 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
19.02.2024 491
Еще материалы раздела «Суспільство»