НОВИНИ ДНЯ: Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — оглядвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.02.2024 291

Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.

Страва ідеально підходить для холодної погоди. Пише ТСН. 

Інгредієнти

яловичина, нарізана невеликими кубиками - 1500 г

борошно - 1/2 скл.

Сіль - 2 ч. л.

Перець - 1 ч. л.

олія оливкова - 2 ст. л.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 4 зубки

вино червоне - 1 скл.

паста томатна - 1 ст. л.

бульйон яловичий - 1 л

соус вустерширський - кілька крапель

морква - 400 г

картопля, нарізана кубиками - 500 г

лист лавровий - 2 шт.

чебрець - 1 гілочка

розмарин - 1 гілочка

оцет бальзамічний - 2 ст. л.

  1. Розігрійте духовку до 160 градусів.
  2. У великій мисці обваляйте яловичину в борошні, приправте сіллю і перцем. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.
  3. Коли вона стане гарячою, додавайте порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.
  4. Підрум'яньте м'ясо з усіх боків 2-3 хвилини.
  5. Дістаньте яловичину з каструлі і відкладіть убік. Додайте в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.
  6. Додайте цибулю і готуйте, поки вона не підрум'яниться і не стане злегка м'якою, 2-3 хвилини.
  7. Додайте часник і готуйте ще хвилину.
  8. Влийте вино і деглазуйте каструлю. Зішкребіть шматочки з дна каструлі.
  9. Додайте томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доведіть до кипіння. Покладіть яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.

10. Накрийте кришкою та поставте до духовки. Варіть одну годину.

11. Дістаньте з духовки, додайте картоплю, перемішайте і готуйте ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м'якою.

12. За бажання додайте бальзамічний оцет.

13. Видаліть із каструлі лавровий лист і зелень. Додайте сіль і перець за смаком.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
20.02.2024 291
Еще материалы раздела «Суспільство»