<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
21.02.2024 219

Дорожче за Київ. Скільки коштує орендувати квартиру у Львові

Ціни на оренду житла у Львові залишаються порівняно високими. За даними аналітиків ринку, місто лідирує за вартістю оренди серед інших обласних центрів на рівні з Києвом.

andriyko_podilnyk_tawagbjp60q_unsplash_b15f1b598cad2b94734841ecac575006_650x410_21.02.24

За скільки можна орендувати квартиру у Львові, читайте у матеріалі РБК-Україна.

Яка ситуація на ринку оренди квартир у Львові

Через війну і непередбачуваність ситуації житло у Львові купують не так часто, як раніше. Клієнти довго роздумують, придивляються, часто відмовляються купувати, каже РБК-Україна рієлтор зі Львова Володимир Глущак. За його словами, навіть якщо знайшли ідеальну за всіма параметрами пропозицію, все одно можуть відкладати угоду на тиждень-два.

"Основний фактор – події війни. Люди бачать новини з фронту. Такого роду повідомлення дуже впливають на прийняття рішення по покупці. Львів – це західний форпост України, але тут так само може бути небезпечно", – описує тенденцію рієлтор.

Значно динамічніший за продажі – ринок оренди квартир у Львові. Крім переселенців, які переїздили на Захід України самостійно, до Львова також релокувалося багато працівників різних компаній. Їм потрібне житло, і більшість орендує квартири, а не купує. Про це у коментарі РБК-Україна каже рієлтор Олександр Бойко.

"Не можна зробити висновок, що весь ринок оренди житла у Львові став дешевшим порівняно з періодом початку вторгнення РФ. Наприклад, оренда 1-к однокімнатної квартири у новобудові Львова на місяць коштує в середньому від 500 доларів США або близько 18 350 грн", – каже експерт.

За спостереженнями ріелторів, з якими спілкувалося РБК-Україна, в Києві оренда 1-кімнітної квартири в новобудові коштує стільки ж або дешевше. Багато пропозицій квартир у Львові пропонуються дорожче, ніж більш-менш аналогічні у столиці.

На яку суму розраховувати тих, хто хоче переїхати до Львова і винайняти там непогану однокімнатну квартиру неподалік від центру?

За словами Олександра Бойко, вартість оренди буде залежати від кількох факторів:

  • району розташування;
  • стану квартири та самого будинку, де вона розташована;
  • площі квартири та загальної конкуренції на ринку оренди.

Скільки коштує орендувати квартиру у Львові

Згідно з останніми даними від Лун та Dim Ria, ціни на оренду житла залишаються стабільними – немає ні різкого подорожчання, ні падіння цін.

За даними Лун, ціни на оренду квартир у Львові, в порівнянні з минулим роком, кардинально не змінюються. Наприклад, за статистикою змін цін від Dim Ria, у більшості (17) мікрорайонів ціни залишаються без змін, у 13 мікрорайонах ціни збільшились, а у 13 – зменшились.

Ціни за квартири у різних районах міста станом на лютий такі:

  • Однокімнатні: від 15 000 до 17 200;
  • Двокімнатні: від 15 000 до 20 500;
  • Трикімнатні: від 15 300 до 26 800 грн.

Середні ціни в районах Львову за даними Dim Ria:

  • Галицький район: 21 175 грн;
  • Залізничний район: 17 325 грн;
  • Личаківський: 18 519 грн;
  • Сихівський: 17 325 грн;
  • Франківський: 19 250 грн;
  • Шевченківський: 20 251 грн.

Нагадаємо, війна спричинила різке падіння попиту на житло по всій Україні. Але завдяки програм єОселя в останні місяці в Києві та інших містах продажі житла активізувалися. Деякі рієлтори кажуть, що рівень продажів повернувся до "довоєнного" рівня.

Також стало відомо, скільки коштує орендувати житло в Одесі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дорожче за Київ. Скільки коштує орендувати квартиру у Львові 5.00 5 1
Бізнес / Нерухомість
21.02.2024 219
Еще материалы раздела «Нерухомість»