<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.02.2024 329

Вчені з'ясували, де може ховатися загадкова дев'ята планета

Дослідники сильно звузили область пошуку.

Учені звузили можливі місця розташування дев'ятої планети й запропонували місце, де вона розташована. Пише ТСН. 

Про це пише ScienceAlert.

Дослідники запропонували нове значення відстані загадкового світу від Сонця та його маси.

Дослідження показує, що дев'ята планета перебуває на відстані, яка в 500 разів перевищує відстань від Землі до Сонця, тобто 500 астрономічних одиниць. Щодо маси загадкового світу, то вчені вважають, що він у 6,6 раза більший за земний.

За словами авторів дослідження, їм не вдалося виявити дев'яту планету, але вони дуже сильно звузили область пошуку. Вчені змогли вивчити 80% регіонів у зовнішній Сонячній системі, де може перебувати ця планета. Тому залишилося тільки 20% невивчених регіонів, де планета все ж таки може перебувати.

Вчені  наполягають на тому, що дев'ята планета існує і вона є п'ятою за величиною планетою Сонячної системи. Водночас вона має масу, яка є середньою між масами Землі й Урана. Такі світи можна часто зустріти біля інших зірок.

Раніше вчені стверджували, що на планету Земля з великою швидкістю насувається загроза – планета Нібіру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені з'ясували, де може ховатися загадкова дев'ята планета 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.02.2024 329
Еще материалы раздела «Суспільство»