<
НОВИНИ ДНЯ: У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасоквсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.02.2024 240

Яких фахівців критично не вистачає Україні

Нині в Україні спостерігається дефіцит кадрів за низкою професій. Зокрема, критично не вистачає швачок, електромонтерів, слюсарів-сантехніків, токарів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла в.о. директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олена Мельник.

Наприклад, за її словами, на сьогоднішній день є пропозиції для швачок - 2 тисячі вакансій. А швачок, які звернулися до Центру зайнятості за пошуком роботи - у нас майже тисяча.

"Критично не вистачає фахівців під заявлену потребу: швачок, електромонтерів, слюсарів-сантехніків, токарів", - констатувала Мельник.

Найбільше, як уточнила спеціаліст, на Єдиному порталі представлені наступні вакансії: продавець - 17 тисяч вакансій, водій - 9 тисяч вакансій, бухгалтер - 7 тисяч вакансій, кухар - 5 тисяч вакансій.

Від початку повномасштабної війни у багатьох сферах ринку праці України спостерігається дефіцит кадрів. Особливо не вистачає спеціалістів професій, які зазвичай вважалися "чоловічими".

Оценка материала:

5.00 / 1
Яких фахівців критично не вистачає Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.02.2024 240
Еще материалы раздела «Економіка»