НОВИНИ ДНЯ: Маємо результати у знищенні військової інфраструктури ворога – Зеленський  Що Трамп повинен зробити у “перший день”: топ-5 передвиборчих обіцянок  Зеленський поговорив з главою "братньої" до РФ країни: подякував за фінансову підтримку  Погода в Україні: синоптики повідомили, коли вгатять морози   Від "Олів'є" до делікатесів. Скільки коштують продукти на новорічний стіл 2025  Мокрий сніг, дощ і туман: у п’ятницю буде близько 0°  Погода на Новий рік: синоптикиня розповіла чи очікувати українцям снігу та морозувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.02.2024 410

Смачний обід на всю сім'ю: курячий суп з часниковими галушками — вся справа в тісті

Смачний і ситний курячий суп з картоплею та секретним інгредієнтом.

Особливістю цього рецепту є те, що тісто для галушок потрібно промастити олією з часником та пряними травами, а потім згорнути в рулет. Вже з рулету нарізаються галушки. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Курка - 350 г

Картопля - 350 г

Морква - 100 г

Цибуля - 100 г

лавровий лист - 2 шт

сіль, перець - за смаком

олія - 3 столові ложки

кріп - 10 г

вода - 1,8 л

борошно - 100-120 г

яйце - 1 шт

сіль - 1/3 чайної ложки

олія - 1 столова ложка

вода - 1 столова ложка

часник - 2-3 зубчика

олія - 2 чайні ложки

італійські трави - 1 чайна ложка

Спосіб приготування:

  1. Будь-яку частину курки залити водою (1,8 літрів), посолити та поставити варитися на вогонь до кипіння. Періодично потрібно знімати пінку. Накрити кришкою і варити на маленькому вогні приблизно 40 хвилин. Після приготування м'ясо витягнути з бульйону.
  2. Відокремити м'ясо від кістки (якщо потрібно) і подрібнити на шматки.
  3. За час, поки готується курка — почистити і нарізати кубиками картоплю. Потім її потрібно закинути у бульйон без м'яса і варити приблизно 10 хвилин.
  4. Моркву і цибулю очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, мокрву натерти. Обсмажити на сковорідці до золотистого кольору.
  5. Тепер можна приготувати галушки. В глибоку миску розбити яйце, додати сіль, перемішати і додати ще 1 столову ложку олії. Влити 1 столову ложку води і ще раз перемішати. Поступово ввести борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок.
  6. Замісити м'яке еластичне тісто. Сформувати кульку, загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 10-15 хвилин.
  7. Підготувати часник. Очистити зубчики і пропустити через прес. В глибокій тарілці з'єднати 2 чайні ложки олії, італійські трави і часник.
  8. Тісто дістати з холодильника, викласти на присипану борошном поверхню та розкатати в прямокутний тонкий пласт (товщина не більше 2 мм). Змастити поверхню тіста часниковою сумішшю, не доходячи 1,5 см до країв. Згорнути у щільний рулет та нарізати на шматочки.
  9. У каструлю з картоплею викласти куряче м'ясо, засмажку з цибулі і моркви, посолити, поперчити, покласти лавровий лист. Довести до кипіння. В киплячу рідину викласти галушки.

10. Проварити 7-10 хвилин. В кожну тарілку нарізати дрібно кріп.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смачний обід на всю сім'ю: курячий суп з часниковими галушками — вся справа в тісті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.02.2024 410
Еще материалы раздела «Суспільство»