<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.02.2024 359

14 ознак того, що ваш собака дійсно любить вас

Якщо ви коли-небудь ставили собі запитання, чи любить вас ваш пес, то ці кумедні факти нарешті дозволять розібратися в цьому.

17fcf4d610e9cd577b8b4ed5ba0d38e1_26.02.24

У цій добірці від Jaw-Dropping Facts ви дізнаєтеся, як читати мову тіла свого вихованця. Пише ТСН. 

Притискається до вас

Якщо ваш собака підходить до вас і притискається всім своїм тілом або, можливо, притискається боком, він показує прихильність. Для багатьох собак це схоже на обійми всього тіла. В деяких випадках собаки туляться до вас, коли перебувають у незнайомому місці.

Краде ваш одяг

Ви, мабуть, помічали, що ваш собака носить будинком вашу білизну чи взуття. Перш ніж засмучуватися, зробіть крок назад і зрозумійте, чому вони це роблять. Собаки бачать світ переважно через запах. Тому якщо вони люблять вас, то можуть вкрасти ваш одяг, який має ваш запах.

Притискається до вас після того, як ви його погодуєте

Пес, який приходить пообійматися з вами після того, як поїв, щиро вас любить. Він не шукає частування, він просто хоче бути поряд із вами. Навіть якщо саме ви годуєте його щодня, ваш пес не сприймає вас просто як машину для годування. Він любить вас не лише за щоденну їжу.

Позіхає, коли ви позіхаєте

Собаки позіхають з багатьох причин. Зазвичай вони це роблять, щоб зняти стрес, наприклад, коли ви відвозите його до ветеринара. Або вони позіхають, щоб стримати свій ентузіазм, коли ви відпускаєте повідець, щоб вивести його на прогулянку. Але якщо собака позіхає, коли це робите ви – насправді це форма соціального зв'язку. Дослідники з Токійського університету довели, що собаки, які прив'язані до своїх власників, з більшою ймовірністю позіхатимуть, коли це роблять їхні особливі люди. Те ж дослідження передбачає, що позіхання може бути ознакою співчуття.

Утримує зоровий контакт

Один зі способів, яким собаки показують свою любов, – це дивитися вам прямо в очі. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Science, собаки розвивають міцний емоційний зв'язок з людьми, дивлячись нам у вічі. Цей невербальний спосіб спілкування підвищує рівень соціального гормону окситоцину як собак, так і їхніх власників. Вони також дивляться вам у вічі, щоб показати свою відданість і передбачити ваш наступний крок.

Радіє, коли ви повертаєтеся

Якщо хвилювання вашого вихованця стає нестримним, коли ви приходите додому, це очевидна ознака того, що він вас любить. Дослідження показали, що возз'єднання собак з улюбленим господарем чинить на них суттєво позитивний вплив, підвищуючи рівень соціального гормону окситоцину та знижуючи рівень гормону стресу кортизолу. Тому якщо ваш собака бігає навколо вас вдома, стрибає з одного місця на інше і впевнено виляє хвостом, коли ви приходите додому, це означає, що він божеволіє від вас.

Підіймає брови, коли бачить вас

Любов собаки полягає не лише у вилянні хвостом, а й у міміці. Вчені з Японії виявили, що собаки ворушать бровами (особливо лівою), коли бачать когось, кого вони люблять. Однак їхня міміка значно стриманіша, коли вони спілкуються з кимось, кого не знають.

Виляє хвостом вправо, коли ви поряд

Якщо ваш вихованець бачить вас і починає безконтрольно виляти хвостом, отже, він щасливий. У зв'язку з цим дослідження показали, що виляння хвостом вправо вказує на позитивні почуття або на те, що ваш собака розслаблений.

Дарує тобі подарунки

На жаль, ваш собака не може купити квіти в магазині, натомість він обходиться тим, що у нього є. Якщо ваш собака дійсно любить вас, він принесе вам свою улюблену іграшку. Це їхній спосіб поділитися з вами своїми речами та показати свою турботу. Це тому, що більшість собак по-власницьки ставляться до своїх речей.

Облизує вас

Найчастіше собаки облизують вас, щоб показати прихильність і любов. Облизування – це для них спосіб зблизитися з членами сім'ї. Наприклад, собаки-матері часто облизують своїх цуценят, щоб доглядати їх і втішати. Коли ваша собака облизує вас, це його спосіб доглядати за вами і показувати, що він піклується про ваш добробут. Але якщо на вашій шкірі відчувається смак смачних ласощів, то у вашого вихованця може бути інший мотив для облизування.

Деякі собаки виявляють любов, "випасаючи" своїх господарів

Якщо ваш пес намагається не дати членам сім'ї піти самим, він виявляє стадну поведінку. Це спосіб показати прихильність так, як це буває у зграї.

Хоче спати з вами

Якщо ви не дозволяєте своїм собакам спати у вашому ліжку, але вони однаково люблять спати у вашій спальні, це ознака того, що вони вас люблять. У дикій природі вовки й собаки сплять, пригорнувшись до членів зграї, яким вони довіряють захист від хижаків. Тож якщо ваш собака хоче спати з вами, це означає, що він бачить у вас надійного товариша по зграї.

"Перевіряє", де ви

Якщо ваш собака "перевіряє", де ви,під час прогулянки або в новому місці, це ознака того, що він любить вас і стежить за тим, щоб ви були поряд.

Дозволяє вам торкатися його голови

Багатьом собакам не подобається, коли їх гладять по маківці, тому що сприймають це як загрозу. Тому якщо ваш собака дозволяє вам торкатися маківки голови, насолоджується процесом і заплющує очі, ви для нього особливий.

Оценка материала:

5.00 / 2
14 ознак того, що ваш собака дійсно любить вас 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.02.2024 359
Еще материалы раздела «Суспільство»