НОВИНИ ДНЯ: Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березні  СБУ розкрила особливість своїх морських дронів  Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — оглядвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.02.2024 583

Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати

Буцики - це страва української кухні, якій дуже багато років. Здавна їх готували з тіста на основі пшеничного борошна. Буцики варили у воді, а потім підрум'янювали на маслі. Їли зі сметаною, медом чи цибулевою засмажкою.

_myhomeinspiration_net_6ddfd457aee1fa4230335e8f903b978c_650x410_28.02.24

Як готувати буцики, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Кухня як релакс".

Що вам знадобиться:

  • борошно пшеничне - 1 стакан
  • молоко - 3,5 ст. ложки
  • яйця - 1 шт.
  • сода - 1/4 ч. ложки
  • масло вершкове - 1.5 ст. ложки
  • мед - 3 ст. ложки або сметана - 4 ст. ложки

Як готувати буцики

Пшеничне борошно просіюють, з'єднують з молоком, яйцем та содою, замішують тісто. Тісту дають відпочити 20-30 хвилин.

Розкочують тісто завтовшки 2-2,5 мм, потім його розрізають невеликими квадратними шматочками та два протилежних кінці кожного шматочка добре зліплюють, щоб вироби були схожі на вушка. Можна залишити їх і квадратними.

Підготовлені буцики кладуть в киплячу підсолену воду, варять 15-20 хв, виймають шумівкою, кладуть їх в сотейник з добре розігрітим маслом і злегка підсмажують.

Буцики подають на стіл з медом або сметаною. Також роблять засмажку з цибулею чи грибами.

Оценка материала:

5.00 / 3
Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
28.02.2024 583
Еще материалы раздела «Суспільство»