НОВИНИ ДНЯ: Дешевше не буває. Де в Україні зараз найнижчі ціни на квартири  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 23-29 грудня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 23-29 грудня 2024 року  Привіт морозам: в Україні змінюється погода  Антонов повідомив, на скільки готовий другий літак "Мрія"  Коли закінчиться війна в Україні: базовий прогноз МВФ  Синоптики дали прогноз на останній робочий тиждень груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.03.2024 563

Як приготувати малімони з Полісся: як деруни, тільки ще смачніші

В Україні рецептів дерунів, як і рецептів борщів, дуже багато. І в кожному регіоні є не тільки свої автентичні рецепти цієї страви, а ще й інші назви. Наприклад, у Рівненській області страву з тертої картоплі називають малімони.

youtube_com_kostyantin_grubich_e1d9ec03dfe430dde2a8385fe54f85b6_650x410_01.03.24

Як готувати поліські малімони, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.

Що вам знадобиться

  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Картопляне пюре - 300 г
  • Сметана - 2 ст. ложки
  • Сіль - 1 ч. ложка
  • Олія

Як готувати малімони

Від звичайного рецепту дерунів малімони відрізняються тим, що до сирої картоплі додають пюре з вареної картоплі. Це робить страву дуже ніжною та пухкою.

Сиру картоплю потрібно почистити та потерти на дрібну тертку. Цибулю почистити й також потерти на тертку.

У готову суміш додати картопляне пюре, сіль, сметану та борошно. Потім все дуже добре вимішати до однорідної консистенції.

Розігріти сковороду, змастити її рослинною олією. Викладати ложкою малімони та смажити до рум'яної скоринки з обох боків.

Подають малімони на стіл зі сметаною, а також зі смаженою цибулею або шкварками.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як приготувати малімони з Полісся: як деруни, тільки ще смачніші 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.03.2024 563
Еще материалы раздела «Суспільство»