НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
29.02.2024 439

Фінська компанія хоче компенсацій від РФ після арешту Путіним її активів

Фінська компанія Fortum порушила арбітражний розгляд проти Російської Федерації і вимагатиме компенсацію за незаконний арешт своїх активів.

_putin_gettyimages_1245825095_562470330304633a1c52d0131e6a66fc_650x410_29.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву компанії.

Зазначається, що початок арбітражного розгляду відбувся через порушення Російською Федерацією своїх зобов'язань за інвестиційними договорами за двосторонніми інвестиційними договорами, які Росія уклала з Нідерландами та Швецією.

У липні 2023 року Fortum надіслала в Російську Федерацію повідомлення про спір, що стало першими кроками, необхідними для арбітражного розгляду.

Однак Російська Федерація не змогла брати участь у будь-яких переговорах щодо врегулювання спору з Fortum. Компанія вимагатиме компенсацію вартості своїх акцій у ПАТ "Фортум" та інвестицій у Росії, що становить кілька мільярдів євро.

Указ Путіна

25 квітня диктатор Володимир Путін підписав указ, згідно з яким 83,73% акцій "Юніпро", що належать німецькому концерну Uniper, і 98,23% акцій "Фортума", якими володіє фінська група Fortum, "передаються" в тимчасове управління Росмайну.

У компанії зазначили, що експропріація російських активів призвела до повної фінансової деконсолідації та знецінення цих активів, як повідомляється в результатах Fortum за другий квартал 2023 року.

Згодом російські активи були повністю відокремлені від "Фортум", а нове керівництво, призначене урядом Росії, перейменувало ПАТ "Фортум" у "Форвард Енерго".

Конфіскація активів Путіним

Ще восени Європейська комісія пропонувала запровадити санкції проти росіян, які відбирали активи іноземних компаній, таких як Carlsberg, Adidas і Danone.

А нещодавно Путін вирішив почати полювати за російськими активами, які колись належали Російській імперії або СРСР.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фінська компанія хоче компенсацій від РФ після арешту Путіним її активів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
29.02.2024 439
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»