<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.02.2024 240

Як працюватиме кешбек за покупку українських товарів

Українці зможуть отримувати кешбек за товари та послуги, які вироблені в Україні. З цією метою запускають програму “Купуй українське” та платформу “Зроблено в Україні”. Однак поки невідомо, які товари та послуги увійдуть в програму.

Про старт програми повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму "Зроблено в Україні". За його словами конкретні кроки наразі розробляються урядом: "Ми повинні зробити все можливе, щоб якнайбільше українських підприємств змогли зберегти та масштабувати свою роботу. Я доручив Кабінету Міністрів України розробити кілька практичних кроків".

Як уточнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, для допомоги вітчизняному виробнику в Україні задіють 5 інструментів:

  1. Публічні закупівлі. Будуть розширювати категорії товарів, які купують в локального виробника. Це поширюватиметься і на оборонні закупівлі.
  2. Компенсації. В бюджет на 2024 рік закладено мільярд гривень на компенсації за покупку сільгосптехніки.
  3. Адаптація чинних державних програм під цілі платформи “Зроблено в Україні”. Це стосується єВідновлення, програми кредитування бізнесу “5-7-9” та інших.
  4. Гранти єРобота. Це підтримка малого та середнього бізнесу. Також це стимулюватиме переробку та аграрний сектор.
  5. Стимулювання споживчого попиту. Уряд вже прийняв постанову про просування товарів українського виробництва. Вже зараз затверджено маркування бренду “Зроблено”, який виділить товари, виготовлені в Україні. Очікується, що це може підвищити зростання ВВП на 0,14; та створити 22 тисячі робочих місць.

Наразі уряд затвердив зображення торгової марки для товарів, виготовлених в Україні. Логотип містить спеціалізований штрих-код та напис “Зроблено в Україні”.

Торгову марку бізнес може використовувати безкоштовно. Державний бренд дозволить виділити товари на фоні інших та популяризувати українські товари на внутрішньому ринку. Однак наскільки така ініціатива буде результативною, дізнаємось згодом.

В Україні започатковується робота Всеукраїнської економічної платформи “Зроблено в Україні”. Мета платформи – сприяння товаровиробникам. Бізнес, який працює на Україну та створює передумови перемоги у війні та підтримки інфраструктури країни має отримати від держави преференції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як працюватиме кешбек за покупку українських товарів 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.02.2024 240
Еще материалы раздела «Економіка»