<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
29.02.2024 367

Нові санкції США загрожують продажам російської нафти до Індії, - Reuters

Нові санкції США щодо Москви загрожують знизити продажі російської нафти Індії, найбільшому покупцю російської морської нафти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Джерела повідомили, що індійські нафтопереробники стурбовані тим, що останні санкції створять проблеми щодо отримання суден для перевезення російської нафти і можуть призвести до підвищення фрахтових ставок.

Крім того, Москві, можливо, доведеться проводити ще більші обсяги через трейдерів, щоб захиститись від ризику подальших санкцій, що посилює невизначеність, повідомили джерела в галузі.

Індія рідко купувала російську нафту до 2022 року через високі витрати на транспортування, але нафтопереробні заводи третьої за величиною країни-імпортера нафти у світі тепер є великими покупцями, одержуючи вигоду від нижчих цін після того, як Європа заборонила імпорт російської нафти.

у 2023 році Росія стала найбільшим постачальником нафти до Індії. Південноазіатська країна імпортувала близько 1,66 млн барелів на день російської нафти у 2023 році порівняно із середнім показником у 652 тисячі барелів на добу у 2022 році.

Державні нафтопереробні заводи із російською компанією "Роснефть" про закупівлю 400 тисяч барелів на добу російської нафти з 1 квітня.

Джерела повідомили, що остаточні обсяги запланованих термінових угод залежать від умов оплати та знижок, які пропонують Росія.

За словами двох джерел, "Роснефть" запропонувала знижку у розмірі 3-3,50 долара за барель до цін Дубая. За словами джерел, нафтопереробники вважають запропоновану знижку незначною з огляду на невизначеність, спричинену санкціями.

Джерело в індійському уряді заявило, що Індія продовжить купувати російську нафту тільки в тому випадку, якщо вона продаватиметься за ціною, нижчою від граничної ціни на судах, що не перебувають під санкціями.

Санкції США

Вашингтон 23 лютого ввів санкції перед другою річницею вторгнення Москви до України та у відповідь на смерть лідера опозиції Олексія Навального. Санкції спрямовані проти провідної російської танкерної групи "Совкомфлот" за порушення встановленого країнами "Великої сімки" цінового ліміту на російську нафту, а також проти 14 нафтових танкерів, пов'язаних із "Совкомфлотом".

Оценка материала:

5.00 / 2
Нові санкції США загрожують продажам російської нафти до Індії, - Reuters 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
29.02.2024 367
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»