<
НОВИНИ ДНЯ: В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.03.2024 378

Як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом

Колочена пасуля - це старовинна страва закарпатської кухні з квасолі. Вона відмінно зігріє у зимові дні, наситить організм білком, а ще вона бюджетна і підходить для постування.

_kolazh_aa2a3c93a27be3cda274eb4c01f3164a_650x410_02.03.24

Як приготувати колочену пасулю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис шеф-кухаря Едуарда Насирова в Instagram.

Що вам знадобиться:

  • 250 г сухої квасолі або 500 г готової
  • 2 л + сіль до свого смаку (якщо суха) та 1 л (якщо готова)
  • 1 велика цибулина, подрібнити
  • 1 велика морквина, натерти або подрібнити
  • 4 зубки часнику, подрібнити
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 ч. л. копченої паприки
  • По 1/2 ч. л. коріандру та кумину
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • сіль, чорний перець до свого смаку
  • зелень

Як готувати колочену пасулю

Суху квасолю замочити на ніч. Відправити на вогонь варитись до готовності. Воду від квасолі залишити для приготування.

Цибулю, моркву пасерувати на середньому вогні до м'якості. Додати часник, прянощі, томатну пасту, перемішати та готувати ще 1 хвилину.

Додати борошно, добре перемішати та поступово влити відвар від квасолі (2-3 половники) Варити до загустіння.

Овочі додати в каструлю з квасолею, злегка розім'яти квасолю. Варити на невеликому вогні 5 хвилин. Додати подрібнену зелень, пару зубчиків подрібненого часнику і можна подавати на стіл!

Оценка материала:

5.00 / 2
Як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.03.2024 378
Еще материалы раздела «Суспільство»