НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.03.2024 417

Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Найдавніша козацька закуска - це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва. Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз - ніколи вже не забуде. А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті. А ще така страва - відмінна страва з антивірусними властивостями.

gettyimages_1368068682_9f600018907137ff271997988101ce6e_650x410_02.03.24

Як приготувати мелене сало з часником, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на "Карпатські шкварки"

Що вам знадобиться:

  • Сало - 500 г
  • Петрушка - 1 пучок
  • Часник - 1 головка
  • Перець горошком - 30 шт.
  • Перець духмяний - 20 шт.
  • Лавровий листок - 1 шт.
  • Сіль - 1 ч. ложка

Як готувати мелене сало з часником

Зріжте з сала шкірку та наріжте на шматочки, які зручно буде класти у м’ясорубку. Розділіть голівку часнику та очистіть кожен зубчик від шкірки. Якщо використовуєте зелень - помийте та обсушіть її, відріжте стебла.

Підготуйте м’ясорубку з дрібним ситом та велику миску для фаршу. Якщо у вас немає м'ясорубки, то можна скористатися блендером. Почніть молоти інгредієнти.

Додавайте у м’ясорубку спочатку шматочок сала, потім зубчик часнику, потім зелень, потім шматок лаврового листа. Повторіть ще раз і ще раз. Додайте спеції горошком. Можна використовувати одразу мелений перець.

Дуже ретельно вимішайте масу, шоб вона стала однорідною. Перекладіть намазку у скляну банку з щільною кришкою. Зберігайте у холодильнику. Намастіть салом домашній хліб та скуштуйте.

Оценка материала:

5.00 / 3
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
02.03.2024 417
Еще материалы раздела «Суспільство»