<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.03.2024 428

Старовина українська страва: як готувати смачну соломаху

У славетних козацьких походах найпоширенішою їжею була ситна та корисна каша соломаха. Її ще називають саламаха або саламата. Рецептів цієї каші існує декілька, але є класичний - з гречаного борошна.

_kolazh_090337ac45d16cd74a6a4d4a134aee7e_650x410_03.03.24

Як приготувати кашу-соломаху за старовинним українським рецептом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.

Що вам знадобиться:

  • Борошно гречане - 300 г
  • Сало - 200 г
  • Цибуля ріпчаста жовта - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 100 г
  • Сіль - до вашого смаку

Як готувати соломаху

Покладіть гречане борошно у миску та, постійно розмішуючи, влийте у миску тонкою цівкою холодну воду. Вливайте стільки води, щоб добре розмішати борошно, але так, щоб не зробити суміш зовсім рідкою.

Доведіть до кипіння воду, приблизно 4 склянки. Підсоліть та, постійно розмішуючи, влийте борошняну суміш в окріп. Приблизно через 5 хвилин влийте в кашу олію.

Готуйте до загусання каші та помішуйте її час від часу.

Поки каша вариться, подрібніть сало та цибулю. Розігрійте олію на пательні та підсмажте шматочки сала з цибулею, посоліть, додайте перцю чи трошки улюблених спецій та підсмажте до золотистого кольору цибулі.

Коли каша загусне, вимкніть вогонь та додайте до каші підсмажене сало з цибулею. Добре все перемішайте. Подавайте соломаху з подрібненою зеленою цибулею.

До речі, під час приготування можна не додавати у кашу олію, а додати тільки підсмажену цибулю з салом.

Оценка материала:

5.00 / 3
Старовина українська страва: як готувати смачну соломаху 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.03.2024 428
Еще материалы раздела «Суспільство»