<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.03.2024 463

Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом

У часи гетьмана Івана Мазепи дуже популярною була страва баба-шарпанина. Це старовинний пиріг, який готується з будь-якої риби (щука, судак, плотва) і заливного тіста. Готується цей пиріг дуже просто.

d6wyy_c3dc5be728c52f6509ff0d9969ee2e02_650x410_03.03.24

Як приготувати бабу-шарпанину з судака, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на "Автентичну Україну".

Що вам знадобиться:

  • Судак (або інша прісноводна риба) - 1 кг
  • Пшеничне борошно - 1 склянка
  • Олія - 2,5 ст. ложки
  • Цибуля - 2 шт.
  • Рибний бульйон - пів склянки
  • Сіль, перець - до свого смаку

Як готувати бабу-шарпанину

Рибу потрібно почистити, промити, залити водою. У бульйон можна додати моркву та цибулину, зелень - для кращого смаку риби. Додати солі, довести до кипіння і варити ще 30 хвилин. Потім вийняти рибу з бульйону, дати охолонути, відділити від кісток і пошарпати на шматки.

Цибулю порізати на дрібні кубики та підсмажити на вогні.

У рибний бульйон додати борошно та вимішати тісто. По консистенції воно має бути як рідка каша. У тісто додаємо цибулю з олією та ще раз все вимішуємо.

Подрібнену рибу викладаємо на змащену маслом сковорідку, а зверху заливаємо все тістом. Додайте перцю та поставте у духовку.

Запікати потрібно 40 хвилин при 180 градусах. Подавати до столу гарячим.

Оценка материала:

5.00 / 3
Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.03.2024 463
Еще материалы раздела «Суспільство»