<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикинівсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
06.03.2024 381

Хмара AWS – набір корисних інструментів для вдосконалення бізнесу

Найбільш популярним хмарним сервісом у сфері платформених та інфраструктурних послуг є Amazon Web Services. Застосовують його вже майже 20 років такі мегакорпорації, як Кока-Кола, Нетфлікс, БМВ та інші. Все частіше можливостями користуються і порівняно невеликі підприємства. Ознайомитися з можливостями та перевагами AWS користувачі з України можуть на https://www.softwareone.com/uk-ua/cloud-services/aws. Досить довго хмара знаходилася в лідерах за прибутками, проте поступилася у 2010 році Майкрософт Азур.

Hmara_04.03.24

Як та коли виник хмарний сервіс AWS

Користувачам послуги хмари офіційно стали доступними ще в далекому 2006 році. В тестовому режимі сервіси працювали ще з 2004 року, а розробки велися з початку 2000-х. На початку свого існування функціональність системи залишала бажати кращого, адже клієнтам були доступні всього три інструменти. Це хмарне зберігання інформації, оренда обчислювальних потужностей та сервіс черг.

Варто зазначити, що через недостатню розповсюдженість інтернету на той час та високу вартість послуг хмарні сервіси не мали попит. У ті часи зручніше було зберігати дані за допомогою локальної інфраструктури.

Зараз AWS пропонує понад 300 корисних інструментів та послуг. Ними користуються мільйони користувачів по всьому світу. Адже набагато зручніше працювати у такий спосіб: клієнт платить тільки за те, чим користується. Не потрібно купувати, обслуговувати та вдосконалювати власне обладнання, думати, де його зберігати.

Активні користувачі послуг

На початку існування сервісу його перспективи оцінили великі компанії, які дивляться в майбутнє на десятки років уперед. Зараз можливостями хмари користуються представники різних сфер:

  • торгівля;
  • реклама;
  • освіта;
  • фінансові установи;
  • енергетика;
  • розваги;
  • машинобудування;
  • авіакосмічна промисловість;
  • охорона здоров’я тощо.

Таким чином за час свого існування хмарний сервіс AWS довів, що є незамінним інструментом із широкими можливостями. Переваги його використання вже оцінили мільйони користувачів, а набір функцій і переваг із кожним роком тільки зростають.

Оценка материала:

5.00 / 3
Хмара AWS – набір корисних інструментів для вдосконалення бізнесу 5.00 5 3
Прес-релізи / IT та зв'язок
06.03.2024 381
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»