НОВИНИ ДНЯ: У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  Синоптики попереджають про різкі температурні гойдалки по всій Україні  В Україні засекретили дані про кількість СЗЧ та дезертирства: причинавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2024 529

Просто поєднайте картоплю і фарш: ніжні зрази, які не розвалюються

Картопляні зрази - проста й універсальна страва, яка прийдеться до смаку всій вашій родині. Але не всім вона вдається - картопляні пиріжки можуть розвалюватися чи виходити грубими.

Як зробити зрази ніжними, пухкими і водночас міцними, розповіла відома українська кулінарна блогерка Alina FooDee. Пише rbc.ua.

  • Картопля - 800 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль до смаку
  • М'ясо відварене - 300 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершкове масло та рослинна олія для обсмажування

Покрокове приготування

Обсмажити цибулю на суміші вершкового масла та рослинної олії. Перекрутити відварене м'ясо на м'ясорубці.

Додати обсмажену цибулю і 2-3 столові ложки бульйону у фарш, щоб він був соковитішим. Додати сіль та чорний мелений перець за смаком.

Відварити картоплю до готовності та зробити пюре з картоплі. Посолити за смаком. Додати яйце та борошно.

Посипати руки борошном. Взяти частину картопляного тіста, сформувати круглий коржик. Викласти фарш по центру.

Зафіксувати краї та сформувати пиріжок. Якщо картопляне тісто липне, посипте руки борошном.

Обсмажити по 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.

Оценка материала:

5.00 / 4
Просто поєднайте картоплю і фарш: ніжні зрази, які не розвалюються 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2024 529
Еще материалы раздела «Суспільство»