НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.03.2024 446

Просто поєднайте картоплю і фарш: ніжні зрази, які не розвалюються

Картопляні зрази - проста й універсальна страва, яка прийдеться до смаку всій вашій родині. Але не всім вона вдається - картопляні пиріжки можуть розвалюватися чи виходити грубими.

Як зробити зрази ніжними, пухкими і водночас міцними, розповіла відома українська кулінарна блогерка Alina FooDee. Пише rbc.ua.

  • Картопля - 800 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль до смаку
  • М'ясо відварене - 300 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Вершкове масло та рослинна олія для обсмажування

Покрокове приготування

Обсмажити цибулю на суміші вершкового масла та рослинної олії. Перекрутити відварене м'ясо на м'ясорубці.

Додати обсмажену цибулю і 2-3 столові ложки бульйону у фарш, щоб він був соковитішим. Додати сіль та чорний мелений перець за смаком.

Відварити картоплю до готовності та зробити пюре з картоплі. Посолити за смаком. Додати яйце та борошно.

Посипати руки борошном. Взяти частину картопляного тіста, сформувати круглий коржик. Викласти фарш по центру.

Зафіксувати краї та сформувати пиріжок. Якщо картопляне тісто липне, посипте руки борошном.

Обсмажити по 3-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.

Оценка материала:

5.00 / 4
Просто поєднайте картоплю і фарш: ніжні зрази, які не розвалюються 5.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
07.03.2024 446
Еще материалы раздела «Суспільство»