<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2024 248

Правосуддя невідворотне. Зеленський висловився про ордери на арешт для командувачів РФ

Нові ордери на арешт двох російських командувачів від Міжнародного кримінального суду (МКС) доводять, що правосуддя для агресора є невідворотним.

_zelenskii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_17_abaceebb76eb6f3b643809b249a552a8_650x410_07.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського у Twitter.

 

Глава держави зазначив, що вітає рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт командувачів дальньої авіації та Чорноморського флоту Росії, яких звинувачують у військових злочинах та злочинах проти людяності, які були скоєні під час обстрілів інфраструктури України у 2022 та 2023 роках.

За словами Зеленського, кожен російський командир, який віддає накази про удари по цивільних людях та об'єктах інфраструктури, повинен знати, що справедливість настане і його притягнуть до відповідальності.

"Міжнародне правосуддя вимагає часу, але воно невідворотне. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб жоден російський звір, відповідальний за вбивства українських дітей, жінок і чоловіків, не залишився безкарним. І жодна кількість зірочок на погонах, жодні кабінетні двері не приховають їх від відповідальності", - додав він.

Рішення МКС

Нагадаємо, сьогодні, 5 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова.

Їх звинувачують у завданні ударів по цивільним об'єктам в Україні.

Зокрема, це пов'язано з атаками на українські енергооб'єкти упродовж 2022 та 2023 років.

У той період внаслідок постійних ударів росіян по всій країні вводили аварійні відключення світла.

Оценка материала:

5.00 / 2
Правосуддя невідворотне. Зеленський висловився про ордери на арешт для командувачів РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
07.03.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»