<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
09.03.2024 526

Огляд смартфонів Google Pixel 7 і 7 Pro – флагмани зі штучним інтелектом

Якщо Pixel 6 та 6 Pro завоювали шанувальників завдяки чудовим камерам та штучному інтелекту, то нова 7-а серія смартфонів Google претендує на звання конкурента гігантів. Щоб розбавити ринковий тандем Apple-Samsung, гаджети отримали надпотужний процесор, шикарні камери та покращену автономність. Фахівці магазину електроніки AVIC з'ясували, чому Google Pixel 7 і 7 Pro не гірші від флагманів інших брендів, що вони пропонують користувачам і в чому переваги кожного з апаратів.

Google Pixel 7 / 7 Pro. Дизайн та конструкція

Pixel 7 та Pixel 7 Pro мають схожий дизайн з Pixel 6, але з деякими вдосконаленнями. Pixel 7 став компактнішим, з товщиною 8,7 мм та екраном 6,3 дюйма. Pixel 7 Pro має більший розмір, але завдяки заокругленим краям та ергономічному дизайну він більш зручно лежить у руці. Обидві моделі мають захист IP68 та стереодинаміки з якісним звучанням. Задню панель Pixel 7 Pro додатково захищено загартованим склом Gorilla Glass Victus, в телефону також краще звучання динаміків, ніж у конкурентів.

Який дисплей в смартфонах Google Pixel 7 і 7 Pro?

Pixel 7 отримав OLED-екран 6,3 дюйма з частотою оновлення 90 Гц та піковою яскравістю 1000 ниток. Це робить його конкурентоспроможним серед флагманів 2022 року (і не лише). Pixel 7 Pro має більший дисплей 6,7 дюйма (120 Гц), картинка на якому виглядає неймовірно плавною. Завдяки LTPO технології частота оновлення екрану Pro-версії адаптується під тип контенту, що, в свою чергу, економить заряд акумулятора. Обидва смартфони підтримують HDR10+ для кращого перегляду контенту на YouTube, Netflix, Amazon Prime Video. Pixel 7 Pro також має кращу яскравість 1500 ніт, в умовах яскравого освітлення взаємодіяти з екраном надзвичайно комфортно.

Продуктивність Pixel 7 та 7 Pro

Обидва пристрої оснащені чипом Tensor 2-го покоління, який Google розробили спеціально для своїх смартфонів. Процесор має 8 ядер з максимальною частотою 2,85 ГГц.

Хоча на папері зміни порівняно з Pixel 6 несуттєві, Google значно покращила продуктивність блоку TPU, що відповідає за завдання штучного інтелекту. Алгоритми стали працювати приблизно на 60% швидше.

У синтетичних тестах Pixel 7 та 7 Pro трохи поступаються Sony Xperia 1 IV, але випереджають ASUS ROG 6 Pro. Незважаючи на новий графічний прискорювач Mali-G710 MP7, ці два смартфони все не підходять для гейм-баталій. Тим не менш, Tensor 2-го покоління без проблем справляється з додатками, обробкою даних та функціонуванням AI. Серфінг інтернету став більш плавним, а багатозадачність не викликає підгальмовувань.

Операційна система Піксель 7 серії

Pixel 7 та Pixel 7 Pro працюють на ОС Android 13 з ексклюзивними функціями від Google. Користувачі можуть налаштовувати теми, а оновлення розгортають клавіатуру при свайпі на головному екрані.

Найголовніше – це алгоритми машинного навчання. Голосовий помічник може приймати дзвінки та розпізнавати мову, а також розшифровувати текст на фото. І все це без підключення до Інтернету!

Android 13 також підтримує «просторове аудіо» та Bluetooth LE Audio для кращого звучання і мінімізації затримки. А вбудований аналог Shazam допоможе знайти будь-яку музику.

Автономність

Pixel 7 отримав акумулятор 4355 мАг, що трохи менше, ніж у Pixel 6. Проте, завдяки оптимізації, автономність смартфону покращилась. Pixel 7 може пропрацювати до 96 годин загалом, 25 годин у режимі розмови, 14 годин при веб-серфінгу та 20 годин при перегляді відео.

Pixel 7 Pro оснащено флагманською батареєю 5000 мАг. Смартфон Гугл здатен працювати до 83 годин у змішаному режимі, 24 години – розмови, 12 годин веб-серфінгу та 17 годин відтворення роликів.

Обидва смартфони підтримують бездротову зарядку. Pixel 7 заряджається 20 Вт, а Pixel 7 Pro – 23 Вт.

Зверніть увагу! Зарядного пристрою в комплекті з Pixel 7 Pro немає.

Камера Pixel 7

Основна камера 50 МП з оптичною стабілізацією робить чудові фото в будь-який час доби.

Надширококутна – з гарною деталізацією. Можливості відео на рівні 2160p 30 FPS з чудовим динамічним діапазоном.

Щодо смартфона Pixel 7 Pro, то автофокус тут в надширококутному модулі, камера дещо краще знімає плани та фото в макро режимі.  Записувати відео 4K 60 FPS можна на всі камери, без шуму та з оптичною стабілізацією.

Загалом, якість фото Pixel 7 Pro краща, ніж Pixel 7, особливо вночі та при масштабуванні.

Що купити – Гугл Піксель 7 чи Гугл Піксель 7 Про?

У класі недорогих флагманів обидва смартфони майже не мають конкурентів. Спроба отримати аналогічний смартфон, але із швидкою зарядкою та не гіршою камерою лише приведе до значного збільшення ціни. За рахунок штучного інтелекту, який буквально керує апаратом та допомагає робити гарні знімки, Pixel 7 та Pixel 7 Pro – шикарний вибір для масового користувача. Не потрібно довго думати над налаштуваннями, чистити оболонку від сміття, страждати від перегріву та гальмувань – смартфони на 100% адаптовані до функціонування без проблем. Вони все зроблять самі – і в цьому їхня фішка.

Замовити смартфони Google в Харкові з доставкою по Україні можна в магазині AVIC. В асортименті всі актуальні моделі: бюджетні, середнього сегменту та флагмани.

Оценка материала:

5.00 / 2
Огляд смартфонів Google Pixel 7 і 7 Pro – флагмани зі штучним інтелектом 5.00 5 2
Прес-релізи / IT та зв'язок
09.03.2024 526
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»