<
НОВИНИ ДНЯ: Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.03.2024 356

Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви

Запечене м'ясо можна подавати як гарячу страву або остудити, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Чим довше ви маринуватимете м'ясо, тим ніжнішим і м'якшим воно буде.

Свинина на ґратах у духовці виходить із карамельною скоринкою, бо до маринаду входить мед. Для приготування страви нам знадобляться шматок м'яса та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свиняча шия - 1 кг

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

сіль

мед - 1 ч. л.

кетчуп гострий - 1 ст. л.

паприка мелена - 0,5 ч. л.

  1. М'ясо промийте та обсушіть паперовим рушником. По всій поверхні зверху та знизу зробіть надрізи глибиною близько п'яти міліметрів. Посоліть, поперчіть. Посипте паприкою, коріандром та перцем. Добре утріть суміш у м'ясо з усіх боків.
  2. Загорніть м'ясо в плівку та відправте в холодильник на п'ять годин, а бажано на ніч.
  3. Викладіть м'ясо на решітку, під неї підставте деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
  4. Для глазурі змішайте мед, кетчуп та паприку. Перемішайте. Дістаньте м'ясо з духовки та змастіть його глазур'ю. Поставте знову в духовку на 20 хвилин.

Поради:

Для запікання можна використовувати свинячу грудинку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.03.2024 356
Еще материалы раздела «Суспільство»