НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.03.2024 509

Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви

Запечене м'ясо можна подавати як гарячу страву або остудити, нарізати скибочками і викласти на блюдо. Чим довше ви маринуватимете м'ясо, тим ніжнішим і м'якшим воно буде.

Свинина на ґратах у духовці виходить із карамельною скоринкою, бо до маринаду входить мед. Для приготування страви нам знадобляться шматок м'яса та спеції. Пише ТСН. 

Інгредієнти

свиняча шия - 1 кг

паприка мелена солодка - 1 ч. л.

коріандр мелений - 1 ч. л.

перець чорний мелений - 1 ч. л.

сіль

мед - 1 ч. л.

кетчуп гострий - 1 ст. л.

паприка мелена - 0,5 ч. л.

  1. М'ясо промийте та обсушіть паперовим рушником. По всій поверхні зверху та знизу зробіть надрізи глибиною близько п'яти міліметрів. Посоліть, поперчіть. Посипте паприкою, коріандром та перцем. Добре утріть суміш у м'ясо з усіх боків.
  2. Загорніть м'ясо в плівку та відправте в холодильник на п'ять годин, а бажано на ніч.
  3. Викладіть м'ясо на решітку, під неї підставте деко. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20 хвилин.
  4. Для глазурі змішайте мед, кетчуп та паприку. Перемішайте. Дістаньте м'ясо з духовки та змастіть його глазур'ю. Поставте знову в духовку на 20 хвилин.

Поради:

Для запікання можна використовувати свинячу грудинку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Свинина, запечена в духовці на ґратах: рецепт розкішної гарячої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.03.2024 509
Еще материалы раздела «Суспільство»