НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.03.2024 463

Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт

Щоб хмиз вийшов хрустким, обов'язково додавайте в нього горілку, а тісто розкочуйте дуже тонко. Вам знадобляться борошно, яйця, горілка та олія.

c5a763542bcedb8b193e10ac1e03422a_18.03.24

З невеликої кількості інгредієнтів ви насмажите цілу гору солодкої випічки. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 200 г

Яйця - 2 шт.

Горілка - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

Олія - 400 г

цукрова пудра

  1. У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин.
  2. Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз.
  3. Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Горілку можна замінити коньяком чи ромом.
  • Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.03.2024 463
Еще материалы раздела «Суспільство»