<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав країни, які хоче окупувати Росія  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грози  G7 не розморозить активи, поки РФ сама не виплатить Україні компенсації, - Bloomberg  Астрономи відкрили потенційно придатну для життя планету  Пів України накриють грози: яка погода очікує нас у неділю 26 травня  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікулвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.03.2024 378

Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт

Щоб хмиз вийшов хрустким, обов'язково додавайте в нього горілку, а тісто розкочуйте дуже тонко. Вам знадобляться борошно, яйця, горілка та олія.

c5a763542bcedb8b193e10ac1e03422a_18.03.24

З невеликої кількості інгредієнтів ви насмажите цілу гору солодкої випічки. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 200 г

Яйця - 2 шт.

Горілка - 1 ст. л.

Сіль - щіпка

Олія - 400 г

цукрова пудра

  1. У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин.
  2. Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз.
  3. Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Горілку можна замінити коньяком чи ромом.
  • Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.03.2024 378
Еще материалы раздела «Суспільство»