<
НОВИНИ ДНЯ: Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
19.03.2024 392

Контракт з "Газпромом" закінчується: чи буде Україна продовжувати угоду про транзит російського газу

Україна не продовжуватиме контракт із "Газпромом", запевняють у Міненерго.

0285633e6dfad7517a4be1f95ab1c89f_19.03.24

Коли закінчиться договір про транзит російського газу, укладений ще до повномасшатбного вторгнення, Україна не має наміру продовжувати контракт.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону. Пише ТСН. 

"Я можу підтвердити, що ми не плануємо укладати жодних додаткових угод чи пролонгувати дію цієї угоди. Ця позиція була озвучена Кадрі Сімсон (єврокомісарка з енергетики). Вона чітко сказала, що Європа не зацікавлена у продовженні транзиту газу з Росії", – сказав міністр.

Галущенко запевнив, що у 2023 році українська газотранспортна система і підземні сховища пройшли стрес-тест і готові функціонувати без транзиту російського газу.

"Є ініціатива ЄС RepowerEU, яка передбачає, що до 2027 року європейські країни повністю позбудуться російського газу, не тільки трубопровідного, але і всього газу, включаючи LNG (СПГ), – нагадав очільник Міненерго.

Він навів приклад Німеччини, яка за півтора роки знизила до нуля споживання російського газу.

"Усі розуміють, що російським енергоресурсам не місце на європейському ринку", – підсумував міністр.

Раніше ми писали, скільки заробила РФ на продажі нафти і газу після повномасштабного вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 3
Контракт з "Газпромом" закінчується: чи буде Україна продовжувати угоду про транзит російського газу 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
19.03.2024 392
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»