<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.03.2024 228

Майже 40% полонених, яких вже повернули додому, вважалися безвісти зниклими, – Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що РФ, у порушення міжнародного права, не допускає представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до українських військовополонених.

Саме тому, за його словами, процедура підтвердження їхнього статусу не відбувається в тому обсязі, в якому б хотілось.

Водночас статус військовополоненого та особи, зниклої безвісти, на процес репатріації не впливає. Майже 40% тих, кого вже повернули додому, вважалися безвісти зниклими.

Також Лубінець повідомив, що з метою пришвидшення обмінів Україна намагається залучити нові країни-посередники. На сьогодні до української сторони публічно доєдналися Об’єднані Арабські Емірати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Майже 40% полонених, яких вже повернули додому, вважалися безвісти зниклими, – Лубінець 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.03.2024 228
Еще материалы раздела «Суспільство»