<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.03.2024 260

В Україну після дощів і снігу повернеться тепло: синоптикиня назвала дати

Дощі в Україні йтимуть ще кілька днів, а в другій половині цього тижня запанує тепла погода без опадів. Зокрема, вихідними температура повітря вдень встановиться на рівні +13 градусів.

8494d972be81035185d438b20aaf5550_20.03.24

Про це синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла в коментарі NV. За її словами, наразі погоду визначає поле зниженого тиску – в країні утворився циклон, хоч і не надто активний. Пише OBOZ.UA.

"У більшості областей у найближчі дві доби – 19 і 20 березня – очікуємо опади, переважно у вигляді дощу різної інтенсивності. Дощ то припинятиметься, то знову починатиметься", – зазначила вона.

Також синоптикиня не виключає, що вночі дощ подекуди може переходити у мокрий сніг. Наприклад, в ніч на вівторок у західних областях температура повітря опустилася до -4 °С і засніжило, також сніг випав у столичному та північних регіонах.

Проте друга половина тижня, каже фахівчиня, принесе більше тепла, а дощі будуть хіба що у південній частині та центральних областях.

"У решті областей 21 березня пануватиме погода без опадів. 22-23 березня у більшості регіонів теж без опадів, тільки у південних та західних місцями ще може бути невеликий дощ", – продовжила Птуха.

Водночас температура повітря буде дедалі вищою: вночі 22-23 березня від нуля до +6 °С, а вдень в суботу вона сягне +9… +15 °С.

Поривів вітру не очікується, він буде помірних швидкостей, 5−10 м/с, причому його напрямок змінюватиметься – то південно-східний, то північно-східний.

У Києві найближчим часом дощитиме й може бути мокрий сніг. Але 21 березня і до кінця тижня в столиці без опадів і все теплішатиме: в межах +10… +14  °С вдень.

"Це вже справжні весняні показники", – підкреслила синоптикиня.

Наступні вихідні, згідно з її прогнозом, також будуть переважно без опадів.

"Весняна мінлива погода", – охарактеризувала вона подальшу синоптичну картину в Україні.

Як повідомляв OBOZ.UA, синоптикиня Наталія Діденко розповіла, що в Україні 19 березня циклон визначатиме вологу погоду: дощі будуть на заході, у центрі, а на півночі місцями з мокрим снігом. За її прогнозом, потепління очікується із 22 березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну після дощів і снігу повернеться тепло: синоптикиня назвала дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.03.2024 260
Еще материалы раздела «Суспільство»