Життя та Стиль
Суспільство
Вареники з сиром на заварному тісті : смачний рецепт кулінарної блогерки
Щоб нагодувати сім'ю чимось смачненьким, приготуйте ніжні вареники з сиром на заварному тісті.
Запашний аромат вареників на заварному тісті з сиром знову залучає нас до кулінарних надзвичайностей. Рецептом поділилася талановита кулінарна блогерка Дарія Даріко. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 330 г
Сіль - 1/2 ч.л
Олія - 2-3 ст.л
Кип'яток - 150 мл
Сир 9 % - 300 г
Яйце - 1 шт
Цукор - 1 ст.л
Ванільний цукор - 1 ч.л
Приготування
Просійте 300 г борошна у мисці. Додайте 1/2 ч.л солі та 150 мл окропу. Спершу перемішайте лопаткою. Додайте 2-3 ст.л олії й замісіть тісто руками. Має вийти пружне і однорідне тісто. Накрийте харчовою плівкою та залиште відпочити.
Для начинки перебийте блендером 300 г сиру, 1 яйце, дрібку солі, 1 ч.л ванільного цукру та 30 г борошна.
Розділіть тісто на 3 частини, щоб зручніше було працювати. Одну частину тоненько розкатайте приблизно 1-2 мм завдовжки. Не потрібно присипати додатково борошном тісто, оскільки воно і так еластичне та не липне до рук. За допомогою спеціального девайсу або стакана виріжте круги. Додайте начинку і зліпіть вареник.
Варіть у великій каструлі приблизно 3-4 хвилини. Як тільки вареники всплили і вода закипіла – діставайте шумівкою або процідіть через сито. Готово.
Найкраще подавайте зі сметаною та розтопленим маслом.
Вареники на заварному тісті з сиром – це не просто страва, це витвір кулінарного мистецтва, який вражає не лише смакові рецептори, а й серце. Цей рецепт стане відмінним вибором для будь-якого святкового заходу або просто для звичайного сімейного обіду.