<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
22.03.2024 260

"Росія не така сильна, як люди думають": Шольц закликав союзників не перебільшувати міць РФ

Канцлер також додав, що наміри очільника Кремля не здійсняться.

e590d75d0087654e85e6758b7ef658a7_22.03.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц застеріг від переоцінки сили Росії, заявивши, що ця країна не така сильна, як хтось гадає. Пише ТСН. 

Про це Шольц сказав під час промови в Бундестазі в Берліні.

"Росія не така сильна, як люди зараз думають", — сказав Шольц.

Канцлер також додав, що наміри очільника Кремля Путіна не здійсняться.

"Якщо Путін вважає, що йому достатньо просто пересидіти цю війну, а ми послабимо свою підтримку, то він прорахувався, — заявив Олаф Шольц.

Він закликав союзників не перебільшувати політичну та військову міць РФ. Водночас наголосив, що з військового погляду війна Росії в Україні була "жорстокою".

За його словами, всередині країни репресивна російська система демонструє ознаки нестачі міцності, що робить ще більш важливим для ЄС згуртуватися і наполегливо підтримувати Україну проти Росії.

Тим часом голова парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини, адже соратник Шольца, Рольф Мютценіх, заявив про необхідність замороження війни в Україні. Він сказав, що не відмовиться від своїх слів, хоча уряд ФРН має протилежну позицію.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росія не така сильна, як люди думають": Шольц закликав союзників не перебільшувати міць РФ 5.00 5 2
Політика / Європа
22.03.2024 260
Еще материалы раздела «Європа»