<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
22.03.2024 495

Глава МОК поскаржився на "вкрай агресивну" реакцію росіян після обмежень на Олімпіаді

Росіяни вкрай агресивно відреагували на заборону для спортсменів з РФ брати участь у церемонії відкриття Олімпіади в Парижі.

_bah_prezident_mezhdunarodnogo_olimpiyskogo_komiteta_gettyimages_1181683507_8f222e9505c19f6929bf99875fff233d_650x410_22.03.24

Про це заявив голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Реакція росіян

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, реагуючи на заборону російським спортсменам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади, заявив, що "це руйнує ідеї олімпізму".

При цьому політичні коментатори в Росії почали пов'язувати німецьку національність Баха та згадувати Голокост у повідомленнях у соціальних мережах.

Реакція Баха та МОК

"З Росії надходить все більше цитат, які є вкрай агресивними і деякі з них дуже особисті", - заявив Бах.

У свою чергу, представник МОК Марк Адамс сказав, що сьогодні з Росії прозвучало "кілька дуже агресивних заяв".

"Один коментар виходить за рамки цього. Пов'язувати голову МОК, його національність та Голокост - це неприйнятно та досягає нового рівня", - додав він.

Заборона для росіян

Нагадаємо, 19 березня, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету погодила низку умов проведення Олімпіади у Парижі.

Зокрема, білоруським та російським спортсменам заборонили брати участь у параді делегацій під час церемонії відкриття Олімпіади.

Оценка материала:

5.00 / 4
Глава МОК поскаржився на "вкрай агресивну" реакцію росіян після обмежень на Олімпіаді 5.00 5 4
Життя та Стиль / Спорт
22.03.2024 495
Еще материалы раздела «Спорт»