НОВИНИ ДНЯ: Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Україні  На вихідних Україні прогнозують від -4 до +13, у суботу - дощі з мокрим снігом  З натяком на Storm Shadow. У ЗСУ підтвердили удар по командному пункту в Курській області  Путін визнав удари ATACMS та Storm Shadow по Росії  Велика Британія готова воювати з РФ у Східній Європі: генерал назвав умовувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.03.2024 348

Кулінари поділилися хитрістю, як зробити смажену печінку ще смачнішою: потрібен один інгредієнт

Такої смачної печінки ви ще точно не куштували: все, що потрібно зробити — це залишити її в одному інгредієнті.

85fd046489321df724c9472fb7d5cc0f_23.03.24

Спробувавши хоча б раз, ви переконаєтесь, що ще ніколи не куштували в своєму житті смачнішої смаженої печінки. Так роблять шеф-кухарі в ресторанах. І це дуже просто. Пише ТСН. 

Цей інгредієнт — харчова сода. Вона здатна зробити повітряною та м'якою не лише випічку, але й такі м'ясні продукти як яловича, куряча чи свиняча печінка. Завдяки використанню соди продукт стає соковитим, м'яким, ніжним, а страви з нього тануть у роті.

Річ у тому, що харчова сода, або гідрокарбонат натрію — це слабкий луг. Коли вона потрапляє до харчових волокон, то вступає у хімічну реакцію з тією кислотою, яка в них міститься.

Після нейтралізації кислого середовища, шматочки печінки стають ніжними та "повітряними".

Як "замочити" печінку в соді

Спочатку печінку цілим шматком залишають у холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього її позбавляють плівки і нарізають шматочками. Тепер настав час використати соду. Посипте шматочки печінки гідрокарбонатом натрію, ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залишіть так на 1,5 години.

Після закінчення цього періоду часу промийте кожен шматочок проточною водою, щоб повністю змити соду. Тепер можете починати готувати печінку за будь-яким улюбленим рецептом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулінари поділилися хитрістю, як зробити смажену печінку ще смачнішою: потрібен один інгредієнт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.03.2024 348
Еще материалы раздела «Суспільство»