<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.03.2024 322

Рослина, що вимагає терпіння: що варто знати про вирощування спаржі

Спаржа містить вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які сприяють загальному здоров'ю та зменшують ризик розвитку різних захворювань.

Спаржа, відома своїм вишуканим смаком та корисними властивостями, вимагає певного терпіння від свого садівника. Що варто знати про спаржу розповідає експерт із садівництва epicgardening. Пише ТСН. 

Вибір під час саджання

Під час вирощування спаржі можна вибрати між насінням, саджанцями або кронами, що є корінням більш зрілих рослин. Більшість садівників віддають перевагу саджанцям або кронам, оскільки це дозволяє скоротити час до першого врожаю.

Перші роки життя

У перші 1-2 роки врожаї спаржі зазвичай не рекомендується збирати. Рослина витрачає багато енергії на утворення кореневої системи. У цей період рекомендується дозволити рослині рости та дозрівати для майбутнього врожаю.

Час до першого врожаю

Зазвичай до того, як спаржа буде готова для регулярного збору врожаю, пройде близько 3 років. Це період, коли рослина зміцнюється та формує свою кореневу систему.

Послідовні врожаї

У цей період рослина зазвичай вже має сильну кореневу систему і достатньо енергії для регулярних врожаїв. Вона може продукувати врожаї протягом кількох сезонів, що перевершує очікування та нагороджує садівника за його терпіння та турботу.

Спаржа, хоча й потребує терпіння та турботи, але щойно ви інвестуєте у її вирощування, вона потішить вас багатоцінними врожаями.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рослина, що вимагає терпіння: що варто знати про вирощування спаржі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.03.2024 322
Еще материалы раздела «Суспільство»