<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Події
23.03.2024 236

Масованими обстрілами Росія намагається підірвати оборонну промисловість України, — ISW

Російські удари по українських енергетичних об’єктах можуть бути спрямовані, щоб підірвати український оборонно-промисловий потенціал.

Про це пише ISW.

На думку американських аналітиків, удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал. Також російські війська, ймовірно, намагаються скористатися нестачею в України ракет протиповітряної оборони і знову спробувати зруйнувати енергетичну структуру України.

Аналітики ISW додають, що Росі не вдалося зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але вона можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками в наданні західної допомоги у сфері безпеки, які суттєво обмежують можливості української системи протиповітряної оборони.

Надранок 22 березні Росія випустила по Україні 88 ракет і 63 дрони-камікадзе, як наслідок — десятки пошкоджених об'єктів. Росіяни намагалися розгромити і станції, що виробляють електроенергію, і лінії передачі та трансформатори. Значні пошкодження на ДніпроГЕС, її стан поки оцінюють.

Оценка материала:

5.00 / 2
Масованими обстрілами Росія намагається підірвати оборонну промисловість України, — ISW 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
23.03.2024 236
Еще материалы раздела «Події»