<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.03.2024 244

Кабмін спростив усиновлення та влаштування дітей у родини

Міністерство соціальної політики повідомило про низку урядових рішень, які мають на меті спрощення процесу усиновлення та облаштування дітей у родини.

Головна зміна полягає в тому, що забрати дитину додому усиновлювачі зможуть ще до рішення суду - за наявності позитивного висновку. Також служби у справах дітей тепер матимуть доступ до більшої кількості даних - не лише сиріт в межах свого регіону. Це збільшить шанси усиновлювачів та дітей на те, щоб знайти одне одного.

Оформлення опіки для родин, де один з подружжя перебуває на військовій службі, стане простішим: висновок щодо стану здоров'я можна буде подавати через 15 днів після повернення. А для тих, хто забезпечить дитині тимчасове влаштування, фінансова допомога від держави передбачена ще до отримання дитиною статусу сироти чи позбавленої батьківського піклування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін спростив усиновлення та влаштування дітей у родини 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.03.2024 244
Еще материалы раздела «Суспільство»