<
НОВИНИ ДНЯ: Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагаєтьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2024 512

Варя гуцульська: старовинний рецепт наших бабусь та дідусів

Варя гуцульська - це традиційна українська страва, яку готували в родинах під час посту. Це поживний та ситний салат, якій чимось схожий на вінегрет. Але плутати ці дві страви не варто, бо вони мають різну рецептуру та походження. Перша згадка про варю з'явилася у 1899 році у дослідженнях Шухевича - на той момент вона була вже популярна.

authenticukraine_com_ua_3d49f5fb353366f38d4831e28bc6a528_650x410_26.03.24

Як готувати варю гуцульську, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео в YouTube-каналі "Карпатські шкварки".

Що вам знадобиться

  • Квасоля - 400 г
  • Квашена капуста - 200 г
  • Буряк - 400 г
  • Чорнослив - 100 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія - 70 г
  • Сіль, перець - до вашого смаку

Як готувати варю гуцульську

Чорнослив заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою та залишаємо на 20 хвилин. Це потрібно, щоб він став м'який. Якщо ви купили чорнослив м'який, то добре промийте його теплою водою від пилу та бруду.

3-4 буряки відварюємо до готовності, чистимо та нарізаємо кубиками. Також потрібно відварити велику білу квасолю.

Квашену капусту віджимаємо від соку та трошки нарізаємо. Цибулю чистимо та нарізаємо тоненькими півкільцями. Трошки потрібно пом'яти цибулю руками - вона пустить сік і стане м'якішою.

Цибулю складаємо в салатник. Зливаємо воду з чорносливу, підсушуємо його і дрібно нарізаємо. Потім додаємо до цибулі. Наступною додаємо квасолю. Далі додаємо буряк і квашену капусту. При потребі - солимо та перчимо. Заправляємо салат олією.

Коли всі інгредієнти зібрані - перемішуємо салат, щоб отримати неповторний насичений смак.

Оценка материала:

5.00 / 3
Варя гуцульська: старовинний рецепт наших бабусь та дідусів 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2024 512
Еще материалы раздела «Суспільство»