<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.03.2024 509

Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків

Коцюрбу вважають козацькою стравою. Вона готується дуже просто і що саме головне - це ситна страва, в якій є картопля, шкварки, особливі галушки та свіжий часник. Усі інгредієнти готуються окремо та збираються в одній тарілці.

_kadr_video_7d2b64e186e826315c9a83771f8ba118_650x410_27.03.24

Як приготувати козацьку коцюрбу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Карпатські шкварки"

Що вам знадобиться:

Картопля - 1 кг

Свиняча підчеревина - 400 г

Часник - до свого смаку

Лавровий лист - 1 шт.

Сіль - до свого смаку

Перець духмяний мелений - до свого смаку

Для галушок

Борошно - 400 г

Кефір - 150 мл

Яйця курячі - 2 шт.

Сіль - до свого смаку

Як готувати козацьку коцюрбу

Картоплю почистити, розрізати на 4 частини, скласти у каструлю та залити водою. Додати сіль, лаврове листя. Варити до готовності на повільному вогні.

Для галушок у просіяне борошно влити кефір або кисле молоко, збити яйця та сіль. Все перемішати, а потім замісити тісто. Викласти на притрушену борошном поверхню. Вимісити тісто та залишити його відпочити.

З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки. Відварити їх у підсоленій воді до готовності.

Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку. Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи. Уважно стежте за смаженням. Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними. Наприкінці смаження посолити. Готові шкварки викласти у миску.

На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок. Зверху додаємо натертий часник та зелень і одразу подаємо на стіл.

Оценка материала:

5.00 / 3
Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
27.03.2024 509
Еще материалы раздела «Суспільство»