<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2024 244

Малюк: СБУ продовжує працювати, а НПЗ країни-бензоколонки – палати

Росія за рахунок експорту нафтопродуктів поповнює свій бюджет, у тому числі й воєнний. Саме тому СБУ активно працює над мінімізацією цих надходжень.

_vasil_facebook_com_securserukraine_16ef79c01f081aef6492321c6981c78e_650x410_27.03.24

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк, передає РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови СБУ Василя Малюка, яке транслювали в ефірі телемарафону.

"Проведено ряд успішних операцій відповідними дальнобійними дронами", - розповів Малюк.

За його словами, СБУ вже здійснила 13 успішних атак на російські НПЗ, які вже на третину скоротили експорт російських нафтопродуктів.

Він також нагадав, що Росія з 1 березня офіційно повністю зупинила експорт бензину.

Атаки на НПЗ в Росії

Раніше в українських спецслужбах зазначали, що Сили оборони за останній час завдали ударів по 12 російських нафтопереробних заводах за допомогою безпілотників.

Британська розвідка заявила, що недавні атаки призвели до виходу з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. При цьому, на думку Міноборони Британії, Росія навряд чи зможе захистити всі НПЗ від українських атак.

Нещодавно видання Financial Times повідомило, що США нібито закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру. Вашингтон побоюється, що удари по російських НПЗ можуть призвести до зростання світових цін на нафту та бензин.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на Київському безпековому форумі заявила, що НПЗ на території Росії є законними цілями України з військового погляду. Завдаючи ударів по цих об'єктах Сили оборони діють за найкращими стандартами НАТО, додала чиновниця.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не отримувала закликів з боку Сполучених Штатів Америки щодо припинення атак по російських нафтопереробних заводах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Малюк: СБУ продовжує працювати, а НПЗ країни-бензоколонки – палати 5.00 5 2
Політика / Україна
27.03.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»