<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.03.2024 322

Що першим сіяти навесні: радять агрономи

В якій послідовності агрономи радять сіяти культури на городі навесні?

0c4264010c7101841950fd163bd5cd04_27.03.27

Щойно земля підсохне, можна починати готувати грядки до висівання насіння та саджати рослини. Пише ТСН. 

Агрономи радять сіяти овочі на городі в такій послідовності.

Що посадити у квітні

  • В першій половині квітня сіють всіляку зелень – петрушку, пекінську капусту, кріп, листову гірчицю, шпинат, салат, а також редиску, горох, боби. Повторний посів салату, кропу, редиски продовжить терміни їх споживання (можна сіяти до 20 червня).

Петрушку треба сіяти якомога раніше, поки земля дуже волога, в родючий, бажано не кислий ґрунт. Насамперед потрібно посіяти також кріп, листовий і качанний салат.

Шпинат дуже скоростиглий, тому його можна використовувати як попередника перед основним садінням інших овочів. Насіння перед посівом краще замочити на добу-дві.

Редиску, моркву й буряк для раннього врожаю теж можна сіяти якнайшвидше.

  • Після них висівають холодостійкі культури, які проростають вже за 3-5 градусів тепла – моркву, цибулю, петрушку, пастернак.
  • Наприкінці квітня, якщо вирощена розсада ранньої білоголової та цвітної капусти має 5–6 листків і пройшла загартування, її висаджують у відкритий ґрунт.
  • Також у квітні у відкритий ґрунт, не витрачаючи часу на вирощування розсади, можна висівати холодостійкі декоративні квіти та злаки: в'юнок триколірний, годецію, гіпсофілу, календулу, космею, льон великоквітковий, люпин, мак, матіолу, фацелію. Якщо посіви вкрити, паростки з'являться швидше.

Що садити у травні

Теплолюбні огірки, квасолю, кавуни, гарбузи, кукурудзу потрібно садити, коли земля прогріється до 11–13 градусів, тобто у травні.

У відкритий ґрунт на початку травня можна висаджувати ранню капусту, буряк, моркву, цибулю, часник, редис, салат, квасолю, горох. Якщо початок місяця буде холодним, посів краще відкласти до середини місяця. В кінці місяця посадіть теплолюбні огірки, кабачки, гарбуз, кукурудзу.

Які культури сходять найшвидше

Найпершим сходить горох – уже через 6 днів після висівання, через 7-8 днів  – кукурудза, огірки, квасоля, редька. За 10 днів проростають капуста, щавель і буряки. Паростків баклажанів, цибулі, кабачків, моркви та ревеню можна очікувати через 2 тижні. А найдовше сидить у землі кріп, петрушка, пастернак і перець – до 16 днів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що першим сіяти навесні: радять агрономи 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.03.2024 322
Еще материалы раздела «Суспільство»