<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Події
31.03.2024 207

РФ встановлює баржі у Чорному морі, щоб зберегти залишки флоту, — розвідка

Росія намагається зберегти залишки свого флоту у Чорному морі і встановлює баржі біля входу в Новоросійський морський порт. Наразі у Чорному морі встановлені чотири таких баржі.

Про це повідомляє міноборони Британії з посиланням на звіт розвідки.

Нещодавній аналіз зображень виявив чотири баржі, розташовані біля входу в об’єкт Чорноморського флоту Новоросійського морського порту. Це спроба посилити захист порту від атак українських надводних дронів.

Через підвищений ризик українських ударів, порт у Новоросійську зараз відіграє вирішальну роль у захисті найцінніших активів Чорноморського флоту.

У британській розвідці підкреслюють, що колишнього командувача Чорноморським флотом адмірала Віктора Соколова змінили після того, як Україна завдала ударів по російському флоту.

"Його заміна, віце-адмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських суден шляхом прийняття подальших профілактичних та оборонних заходів, зокрема скорочення пропуску до портових засобів", — ідеться у звіті розвідки.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ встановлює баржі у Чорному морі, щоб зберегти залишки флоту, — розвідка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
31.03.2024 207
Еще материалы раздела «Події»