Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт запеченої картоплі з пармезаном
Її можете подати як для домашньої вечері як гарнір, так і на святковий стіл. Страва стане чудовою альтернативою смаженій картоплі або картоплі фрі.
Апетитну, ситну та хрумку картоплю подавайте до улюбленого соусу або до свіжого салату. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 500 г
сир пармезан - 100 г
вершкове масло - 20 г
оливкова олія - 1 ст. л.
паприка солодка - 1 ч. л.
часниковий порошок - 0,5 ч. л.
прованські трави - 1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Картоплю вимийте. Розріжте на половинки і надріжте сіточкою.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Розтопіть вершкове масло, змішайте з оливковою олією. Додайте паприку, перець, прованські трави, часник та сіль. Перемішайте. Змастіть картоплю та посипте сиром. Викладіть на деко.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 50 хвилин.
Поради:
Сир можна замінити будь-яким твердим.
Посипте готову страву улюбленою зеленню