<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
01.04.2024 228

Мер Парижу звернулась до російських спортсменів, а в Росії почали їй погрожувати

Російським та білоруським спортсменам будуть не раді в Парижі під час літніх Олімпійських ігор.

6_d1464af6daaf067363f277875d38a07c_650x410_01.04.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Парижу Анну Ідальго, яку цитує The Guardian.

"Я хочу сказати російським і білоруським спортсменам, що їм не раді в Парижі, і сказати українським спортсменам і всьому українському народу, що ми їх дуже сильно підтримуємо", - заявила Ідальго.

В Росії образились

Спікер Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова пригрозила Франції маркувати французькі товари на території РФ наклейками "нам не раді в Москві". У тому ж числі вона згадала й про французьких фермерів та представників бізнесу, які, нібито, будуть незадоволені таким результатом.

"Поки що французькі товари не маркуються наклейками "нам не раді в Москві", але я знаю, що наших активістів не зупинити, якщо вони таке рішення ухвалять. Ще одна така заява, і представники французького бізнесу підуть брати штурмом мерію Парижа, слідом за фермерами", - заявила Захарова.

Олімпіада-2024

Олімпійські ігри відбудуться в липні-серпні 2024 року. Росія і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Натомість білоруські та російські атлети вийдуть на старти в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

МОК затвердив спеціальну емблему для нейтральних спортсменів. Спортивні функціонери також заборонили росіянам і білорусам використовувати на Іграх-2024 гімни, прапори та іншу національну символіку. Не запросять до Парижа і представників урядів РФ і Білорусі.

У тому ж числі спортсменам з Росії та Білорусі заборонять брати участь у церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мер Парижу звернулась до російських спортсменів, а в Росії почали їй погрожувати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Спорт
01.04.2024 228
Еще материалы раздела «Спорт»