<
НОВИНИ ДНЯ: Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.04.2024 356

Для здорового серця і міцного імунітету. Ця риба має бути ледь не щодня на столі українців

Оселедець - одна із найдоступніших риб для українців. Часто його не дооцінюють, а даремно, оскільки у ньому міситься багато корисних речовин, які необхідні для підтримки здоров'я серця і не тільки.

92941_cd078d37a49aaee2dea42076329162c6_650x410_04.04.24

Про те, чим корисний оселедець, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію дієтолога Світлани Фус в Instagram.

Чим корисний оселедець

"Оселедець містить досить багато жиру, проте це здорові жирні кислоти, в основному Омега-3. Він є одним з кращих джерел Омега-3 жирних кислот. При добовій потребі від 1 до 1,5 г на добу, в 100 г оселедця міститься 2,4 г", - пояснює лікар.

Омега-3 жирні кислоти потрібні для повноцінного харчування, оскільки не виробляються в організмі.

Яку роль виконує Омега-3 в організмі:

  • DHA, тип Омега-3 жирних кислот, цінний структурний компонент мозку і сітківки ока. Відсутність достатньої кількості DHA може викликати проблеми із зором
  • більшість препаратів для вагітних жінок містять жирні кислоти DHA. Дослідження показали, що вони можуть впливати на інтелект дитини, соціальні навички та знижувати ризик затримки розвитку.
  • позитивно впливають на серцево-судинну систему, оскільки знижують тригліцериди, підвищують "хороший" холестерин, запобігають втраті еластичності артерій, ефективно зменшують запалення
  • люди, які регулярно вживають Омега - 3 жирні кислоти, рідше страждають від депресії
  • покращують стан нашої шкіри, підтримують її м’якою, вологою і еластичною, запобігаючи передчасному утворенню зморшок

Які ще корисні речовини містяться в оселедці

100 г цієї риби забезпечить практично половиною добової дози необхідного для роботи щитоподібної залози йоду. Також в оселедці є селен. У ньому міститься близько 37 мкг, при мінімальній добовій потребі - 50 мкг, - говорить Фус⠀

Оселедець містить потужні антиоксиданти: вітамін Е і селен. Обидва ці поживні речовини важливі для роботи імунної системи. Вони допомагають звести до мінімуму шкоду, заподіяну вільними радикалами.

У цій рибі присутньо все те, заради чого ми з вами її і повинні їсти: мінерали, вітаміни, амінокислоти, корисні жири", - наголошує дієтолог.

Оценка материала:

5.00 / 3
Для здорового серця і міцного імунітету. Ця риба має бути ледь не щодня на столі українців 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
04.04.2024 356
Еще материалы раздела «Суспільство»