<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2024 215

Україна вийшла на новий етап ударів по глибокому тилу РФ, - ISW

Остання атака безпілотниками по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан, свідчить про перелам у стратегії України в нанесенні ударів по об'єктах у глибокому тилу Російської Федерації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті нагадали, що 2 квітня українські дрони атакували потужності нафтопереробного заводу "Танеко" у місті Єлабуга, Республіка Татарстан. В ISW звернули увагу на той факт, що це підприємство розташоване на відстані понад 1200 кілометрів від кордону України з РФ.

За даними агентства Reuters, подібні регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей Росії.

"2 квітня сталися перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переламом у продемонстрованій здатності України наносити удари на великі відстані в глибокому російському тилу. За оцінками ISW, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію", - йдеться у звіті.

Атаки дронів по підприємствах у Татарстані

2 квітня українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у РФ. Дрони вразили нафтопереробний завод "Танеко" в особливій економічній зоні "Алабуга" біля міста Єлабуга. Це за понад 1000 кілометрів від кордону з Україною.

За даними джерел РБК-Україна у спецслужбах, це була операція ГУР Міноборони. Крім НПЗ, безпілотники також уразили завод зі збірки "Шахедів".

Росіяни стверджують, що засоби радіоелектронної боротьби придушили дрон, просто він впав і спричинив цим пожежу. При цьому вони не визнають, що удари завдали будь-якої суттєвої шкоди заводам з виробництва безпілотників чи НПЗ.

Дательніше про атаки на заводи у Татарстані та їхні наслідки - в матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна вийшла на новий етап ударів по глибокому тилу РФ, - ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
04.04.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»