НОВИНИ ДНЯ: Українські F-16 могли отримати ракети для найдешевшого збиття "Шахедів", - ЗМІ  Яка реальна кількість окупантів воює проти України: Сирський озвучив шокувальні цифри  Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін  Як РФ вдається покривати шалені втрати на фронті: аналіз Politico  Омбудсманка заявила про "відвертий кримінал" у штурмових полках: що кажуть у ЗСУ  Цінової стелі не буде? Захід готує радикальний удар по експорту російської нафти, - Reuters  Одна з країн ЄС у 2026 скоротить фінансову допомогу Україні майже вдвічівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.04.2024 590

Паска підніметься і буде вологою: дотримуйтеся всього двох важливих правил

У християн східного обряду воно припадає 2024 року на 5 травня. А який же Великдень без смачної паски?

ba57e2785c9ad5308201af61da73f6ab_05.04.24

На жаль, саме ця випічка не завжди вдається такою, як би того хотілося. Тісто часто осідає і вирізняється сухістю. Що потрібно робити з тістом для паски, щоб вона вийшла вологою і пухкою? Виявляється, все дуже просто. Пише ТСН. 

Традиційна паска насправді проста у приготуванні, але спекти її вдається не кожному кулінару. Інколи, навіть дотримуючись класичного рецепту, зрештою отримуєш суху випічку, яка не піднялася. Цьому можна запобігти. Потрібно лише дотримуватися двох простих правил.

Перше стосується температури інгредієнтів, які ви додаєте до тіста. Дріжджі й молочні продукти треба вибрати з холодильника хоча б за дві години до початку приготування. Завдяки цьому тісто чудово підніметься.

Не варто забувати про активацію дріжджів, незалежно від того, використовуєте ви сухі чи хлібопекарські. Їх рекомендують з'єднувати з невеликою кількістю цукру і теплого молока. Важливо, щоб останній інгредієнт не був гарячим. Висока температура "вбиває" дріжджі, тому вони не піднімаються.

Друге правило – не забувайте про порядок додавання інгредієнтів. Починати потрібно зі збивання яєць з цукром. Маса має вийти пухкою, легкою, повітряною. Збивання повинне тривати щонайменше 5 хвилин, щоб досягти ідеального результату.

Лише після цього можна додавати сухі інгредієнти. Деякі кулінари рекомендують ставити просіяне борошно на кілька хвилин до розігрітої духовки, щоб уникнути закрепів через випічку. Потім поступово додавайте борошно до яєчної маси. Завдяки цьому паска вийде легкою і пухкою, і збереже всередині вологість.

Оценка материала:

5.00 / 2
Паска підніметься і буде вологою: дотримуйтеся всього двох важливих правил 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.04.2024 590
Еще материалы раздела «Суспільство»