<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Росія
05.04.2024 207

Як РФ збирається використати тисячі строковиків: пояснення Маломужа

Росія намагається найближчим часом отримати додатковий людський ресурс для створення нового угруповання.

2df026e01b8da762bcaf6fee4d58fccb_05.04.24

Мобілізованими 300 тисяч військовими РФ лише поповнить свої втрати. Пише ТСН. 

Про це розповів генерал армії України, очільник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж в етері телеканалу "Еспресо".

"Ми знаємо усі стратегічні плани ворога. Вони давно передбачали збільшити кількість мобілізованих до 300 тисяч. Як бачимо, для мобілізації проводяться різні заходи. Звісно, 300 тисяч військових - велика кількість, але це не є критично для нас. Мобілізованими, які будуть виведені з ладу, РФ зможе лише поповнити втрати приблизно за цей період", - зазначив він.

Також Маломуж назвав напрямки, де росіяни можуть почати наступ.

"Це Куп'янськ, Сватове-Кремінна, Бахмут, Авдіївка, а тепер вже Новопавлівка і Запорізький напрямок, де ворог зараз намагається активно атакувати і прощупувати позиції для майбутнього наступу. Десь в одному із цих місць може бути потужний прорив...", - додав він.

Нагадаємо, Володимир Путін підписав указ про початок весняного призову до армії. Сумарно мають намір набрати приблизно 150 тисяч осіб. Це більше, ніж під час осіннього призову 2023 року (набирали 130 тисяч). Попри те, що російська влада обіцяє не посилати строковиків до зони бойових дій, у війні РФ проти України вони гинуть щодня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як РФ збирається використати тисячі строковиків: пояснення Маломужа 5.00 5 2
Політика / Росія
05.04.2024 207
Еще материалы раздела «Росія»