<
НОВИНИ ДНЯ: Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reuters  Криптобіржа, майнінг чи винагорода в іграх. Як отримати криптовалюту та заробляти на ній  Що буде, якщо ігнорувати повістки і не оновити дані в ТЦК  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робитивсі новини дня
Політика
Україна
07.04.2024 381

У Раді розповіли про проблему демобілізації в Україні

Напередодні Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків.

8d35210d5f564c25400284ace702b332_07.04.24

В Україні продовжуються суперечки щодо демобілізації. Навіть попри те, що пропонується демобілізація після 36 місяців, наразі ще немає остаточної версії. Пише ТСН. 

Про проблеми демобілізації розповів нардеп Роман Костенко в ефірі телемарафону.

"Вони приходять, вчаться 2-3 місяці, потім вони потрапляють у військову частину. Вони мають розуміти, якщо ми говоримо окремо про рекрутинг або про мобілізацію, де вони мають проходити службу. Далі - вони мають розуміти, скільки. Це важливо", - каже він.

За словами нардепа, "війна по-суті триває на плечах добровольців, які воюють ще від початку повномасштабної війни".

"З точки зору військової всі втомилися, виснажились і доклали багато зусиль, а приходить Міністерство оборони до нас і показує цифри, каже - дивіться, шановні народні депутати... якщо ми демобілізуємо зараз першу хвилю, то в нас оголиться фронт на якомусь з напрямків", - йдеться в повідомленні.

Він додав, що "часто депутати стають перед вибором - політично прийняти правильне рішення, тому що демобілізація, люди втомлюються. А з іншого - питання націонлаьної безпеки, де наші захисники є єдиним гарантом того, що країна втримається і буде взагалі існувати".

Раніше ми повідомляли, що на Закарпатті демобілізували перших строковиків. Дехто з них добровільно захищав Україну в найгарячіших точках.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Раді розповіли про проблему демобілізації в Україні 5.00 5 3
Політика / Україна
07.04.2024 381
Еще материалы раздела «Україна»