<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
08.04.2024 224

У Раді обіцяють бізнесу проблеми: гучна заява Гетманцева про продаж сигарет

Гетманцев закликав бізнес “схаменутися”.

04dcf61180a7535fa441621562988441_08.04.24

Верховна Рада може заборонити продаж тютюнових виробів у кіосках. Це пов'язано з тим, що продавці не використовують реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Про це повідомляє голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в Telegram. Пише ТСН. 

Він звернувся до власників ліцензованих кіосків з продажу тютюну. За його словами, є кілька варіантів розвитку подій, якщо продавці не почнуть “тотально застосовувати РРО” до всіх без винятку продажів, “припинивши красти у армії”.

За словами нардепа, першим сценарієм є раптові фактичні перевірки, без попередження від “друзів” із податкової. Такі перевірки вже відбуваються з “певними неприємними для власників кіосків нюансами”.

Другий сценарій — доповнення переліку причин для анулювання ліцензій не видачею чека. Законопроєкт на розгляді у Раді і його буде ухвалено, запевнив Гетманцев.

Нардеп додав, що ще один варіант розвитку подій — “заборона на продаж тютюну в кіосках”.

“Цього ще немає, але точно буде, якщо не схаменетеся”, — підкреслив Гетманцев.

Раніше ми писали, що новий урядовий законопроєкт щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби допоможе Україні додатково наповнити держбюджет і наблизити акцизне законодавство до вимог Євросоюзу.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді обіцяють бізнесу проблеми: гучна заява Гетманцева про продаж сигарет 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
08.04.2024 224
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»