НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Бізнес
Економіка
09.04.2024 295

Пенсія в Україні: як самостійно розрахувати розмір виплат

Потрібно лише зареєструвати особистий кабінет на вебпорталі ПФУ та внести свої дані.

58359522dff4d5a724b2392a4e7f9168_09.04.24

2024 року українці мають можливість розрахувати розмір пенсійних виплат та вік виходу на пенсію, просто вводячи свої особисті дані та суму актуального доходу у електронний сервіс.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України. Пише ТСН. 

У відомості розповіли, що наразі розрахувати розмір майбутніх виплат можливо за допомогою "пенсійного калькулятора". Це електронний сервіс, який дозволяє визначити розмір майбутньої пенсії і навіть вік її отримання.

На офіційному сайті фонду радять обрати відповідний алгоритм розрахунку пенсії — за введеними даними або враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку.

"При необхідності актуалізуйте дані щодо трудової діяльності — доповніть періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати та відредагуйте (за потреби) суми щомісячного заробітку. Натисніть "Додати період", в анкеті "Новий період трудової діяльності" заповніть необхідні поля", — йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначають у ПФУ, результати персонального розрахунку пенсії будуть доступні в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України постійно.

Нагадаємо, щоб вийти на пенсію за віком 2024 року, необхідно напрацювати такий страховий стаж:

  • у 60 років — від 31 року стажу
  • у 63 роки — від 21 до 31 року стажу
  • у 65 років — від 15 до 21 року

Раніше ми писали, що від 1 квітня пенсії автоматично перерахують тим українцям, хто після призначення або перерахунку продовжували працювати. Це все за умови, що станом на 1 березня 2024 року такий пенсіонер набув 24 місяці страхового стажу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пенсія в Україні: як самостійно розрахувати розмір виплат 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
09.04.2024 295
Еще материалы раздела «Економіка»