Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт пісних гречаних котлет із грибами
Відваріть гречку або візьміть готову, обсмажте гриби, моркву й цибулю.
Сформуйте котлети та обсмажте їх на олії. Страва виходить смачною і ситною. Пише ТСН.
Інгредієнти
крупа гречана - 0,5 скл.
Вода - 1 скл.
гриби печериці - 120 г
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
борошно - 1 ст. л. і для панірування
перець чорний мелений
сіль
олія - 3-4 ст. л.
- Гречану крупу промийте. Залийте її водою і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 20 хвилин.
- Цибулю й моркву очистьте, помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на середній тертці.
- Гриби промийте під проточною водою і дрібно наріжте шматочками.
- Обсмажте на олії до готовності гриби з цибулею і морквою. Остудіть. Додайте відварену гречку, перець, сіль, борошно та одну чайну ложку олії. Все добре перемішайте.
- З одержаної маси сформуйте котлети та обваляйте їх у борошні. Обсмажте з обох боків на розпеченій сковороді з олією на середньому вогні 3-4 хвилини до рум'яної скоринки.
Поради:
- Всю масу можна злегка перебити блендером.