<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.04.2024 177

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Закон України про статус гірських населених пунктів.

Для отримання цієї доплати необхідно, щоб у згаданих населених пунктах існували проблеми з соціально-побутовим обслуговуванням, транспортною доступністю та сферою застосування праці.

Розмір надбавки визначається індивідуально і на даний момент складає 20% від основної суми пенсії.

"Розмір державних пенсій, стипендій, всіх передбачених чинним законодавством видів державної матеріальної допомоги громадянам, які набули статусу працюючого, що проживає або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірничого, збільшується на 20%", - сказано в статті 6.

Для отримання такої надбавки потрібно отримати спеціальне посвідчення. Цей документ засвідчує проживання на території гірського населеного пункту.

Оформити посвідчення можна через місцеві органи влади або ЦНАП. Отримання документа відбувається протягом 30 календарних днів після подання заяви.

Переселенці також можуть оформити вказане посвідчення. Вони мають діяти за стандартною процедурою та обов'язково надати документи, що засвічують статус ВПО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.04.2024 177
Еще материалы раздела «Економіка»