Життя та Стиль
Суспільство
Без дріжджів і цукру: рецепт дієтичної паски від Лілії Цвіт
Якщо ви дотримуєтеся певних правил харчування, спробуйте приготувати дієтичну паску за рецептом відомої української кулінарки Лілії Цвіт.
Головною відмінністю дієтичних пасок від класичних є те, що в перших міститься менше калорій, жирів і цукру. Наприклад, Лілія Цвіт пропонує взяти стевію та рисове борошно, щоб зробити великодню випічку кориснішою. Пише ТСН.
Інгредієнти
Банан - 2 шт.
курячі яйця - 4 шт.
какао-порошок - 4 ч. ложки
стевія - 8 ч. ложок
рисове борошно - 4 ст. ложки
розпушувач - 2 ч. ложки
родзинки - 100 г
цедра лимона - 1 ст. ложка
чорний шоколад - 100 г
вершки 33% - 100 мл
Як приготувати дієтичну паску від Лілії Цвіт:
- Покладіть до миски нарізані банани, додайте яйця, стевію, рисове борошно, розпушувач і какао-порошок. Все добре перемішайте за допомогою блендера до однорідної маси.
- Додайте родзинки (попередньо пропарені й підсушені) та лимонну цедру, перемішайте, щоб вони розподілилися в тісті рівномірно. Розділіть тісто на 4 форми (діаметр 7 см), наповнюючи їх на 2/3 об'єму.
- Поставте форми з тістом до мікрохвильової печі на 6-9 хвилин на максимальну потужність або до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 20-30 хвилин.
- Поки готується паска, можна зробити глазур. Для цього залийте шматочки шоколаду гарячими вершками, перемішайте до однорідності та змастіть ними готові паски. Можна прикрасити на свій смак.